lauantai 22. toukokuuta 2010

Haminan näyttely

Tänään lauantaina aamuvarhain suuntana oli Hamina ja siellä kansainvälinen koiranäyttely. Napo jäi hoitoon ystävällemme Mairelle koska turistikoiria ei näyttelyalueelle saanut viedä. Napohan sirutettiin kaksi viikkoa sitten, että saisimme sen mukaamme näyttelymatkoille.

Olimme hyvissä ajoin näyttelypaikalla jotta koirat sopeutuisivat tilanteeseen. Näyttelypaikka oli katettu isolla "teltalla" ja paikka oli "montussa". Pomo oli selvästikin hermostuneen/pelokkaan oloinen sitä kampaillessani, mutta ajattelin tilanteen tasoittuvan kun pääsemme kehään, Pomohan on normaalisti hieman "hullunkin rohkea" ja kehässä nuoresta iästään huolimatta kuin kotonaan.

Tänään tuomarina toimi Anne Sume, Eestistä. Lisäksi tuomariharjoittelija, myös Eestistä.

Quella oli ensin kehässä ja kaikki meni loistavasti. Tuomarin arvostelu oli:
Ihana narttu pentu. Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Vahva luusto. Kaunis pää ja ilme. Hyvä purenta. Riittävä kaulan pituus. Hyvä hännän kiinnitys. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä turkki tulossa. Liikkuu ja esiintyy hyvin.

Sitten oli Pomon kanssa vuoro mennä kehään. Tilanne oli hämmentävä. Reipas, rohkea nuori snautseri pelkäsi tuomaria (tuomareita, toisena oli harjoittelija) ja tilanne oli Pomolle erittäin tukala. Silti arvostelu oli;
Erittäin hyvän tyyppinen. Hyvä luusto. Urosmainen pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä ylälinja ja hännän kiinnitys. Hyvät kulmaukset edessä ja takaa. Hyvä väri. Valitettavasti tänään liian epävarma.

Tuomari vielä mainitsi, että erinomaisen antaisi ehdottomasti, mutta snautreri ei saa olla pelokas.
Saimme EH:n eli erittäin hyvän, HYVÄ SEKIN:)1 kommentti:

  1. Sirulta onnittelut Quella-siskolle! Hienosti alkanut näyttelyputki! Tsemppiä Pomolle seuraaviin koitoksiin:)

    VastaaPoista