lauantai 19. kesäkuuta 2010

Terveiset Liettuasta, Vilnasta

Pikainen päivitys näin reissun päältä. Viimeviikonlopun Porvoon erikoisnäyttelyyn ja Oriveden kansalliseen näyttelyyn palaan kunhan kotiudutaan ja keritään:)

Tällä kerralla Pike ja Pomo lähtivät kaksin matkaan. Napo ja Quella jäivät kotikoiriksi mummun avustuksella.
Heli ja Timo lähtivät kolmen koiran voimin matkaan. Anu ja Kimmo ottivat myös kolmikkonsa mukaan.

Ländimme torstaina iltalautalla kohti Viroa. Tallinnasta ajoimme noin 300 km Latvian puolelle Riikaan, jossa yövyimme. Hotellina meillä oli Skanste ja hintaan nähden (20 €) se oli hyvä mutta äänieristystä siihen rahaan ei mahtunut. Saavuimme yöllä noin klo1 hotellille ja siihen aikaanhan on yöstä tulevia asukkaita liikkeellä, koirat pitivätkin aikamoisen mekastuksen! Ihme ettei henkilökunta tullut hätistelemään haukkujia autoihin nukkumaan. Latvian puolelta oli kuulemma ollut hankalaa löytää hotellia mikä ottaisi vieraakseen myös koiria.

Aamun valjetessa lähdimme ajelemaan kohti Vilnaa. Matkaa kertyi jälleen noin 300 km. Onneksemme ilma oli mukavan aurinkoinen ja maisemat kaunista maalaismaisemaa. Pelloilla näkyi työhevosia ja hyvin iäkkäitä "mummuja" tekemässä peltotöitä..tuli aivan suomifilmit mieleen joskin kyllä säälitti ne vanhukset! Ollaan täällä vielä todella alkeellisissa oloissa ainakin maaseudulla, mutta EU:n kylttejä on näkynyt paljon tienvarsilla ja ne ilmeisesti ovat kertoneet kehitysprojekteista mitä täällä on meneillään..sitä sarkaa kyllä riittää pitkään!

Majoituimme eilen perjantaina Karoliina hotelliin, joka on aivan luksusta verrattuna Skanste hotelliin.
Illalla kävimme pienellä juoksulenkillä tutustuen hieman lähi metsään ja maastoon muutoinkin.

Ikävä kyllä, säätiedotus piti paikkansa. Sade alkoi aamulla klo 8 ja jatkui puolillepäivin. Meidän kehässä ollessamme tuli sopivasti sateeseen hieman taukoa. Tuuli oli hurja ja koirat olivat hieman säikkyinä. Tuomarilla oli päällään hurjasti lepattava sadetakki, sitä näkyi monikin koira enempi tai vähempi pelkäävän.

Pomo oli reippaan oloinen kehään päästyään ja esitys menikin mielestämme erittäin hyvin.
Tuomarina toimi tänään Aramis Jooy Zim. Tuomari kehui Pomoa arvostelussaan mm. Hyvä pää ja ilme, hyvä kaula, hyvä ylälinja, hyvät takakulmaukset, hyvin kehittynyt body ikäisekseen. Parannettavaa olisi tuomarin mielestä ollut etujalkojen liikkeessä (ponnekkaammat) sekä turkin olisi toivonut olevan hieman karkeampi. Pomo sai ERI 2.

Muiden mukana olevien koirien tuloksista löytyy tietoa Helin sivuilta. Senverran vielä voisin mainita, että kasvattajaluokassa sijoituimme kakkosiksi! Jipii!"

Huomenna on jälleen näyttelypäivä, uusi tuomari ja toivottavasti innokkaat ja levänneet Pike ja Pomo:)1 kommentti:

  1. Liettuan matkalla ollut Calle-poika kaipailee kuvia(RYP 2).Löytyyköhän sellaisia Pirgitan kamerasta? Calle + Vappu kiittää matkaseurasta!

    VastaaPoista