maanantai 7. kesäkuuta 2010

Terveiset Tallinnan näyttelymatkalta

Nyt maanantaina on mukava muistella mennyttä viikonloppua. Perjantaina otimme suunnan kohti Tallinnaa, autossa Pike, Pomo ja Quella. Auto oli tupaten täynnä matkalla tarvittavaa "rekvisiittaa".
Juuri ennen lähtöämme saimme Tampereelta vetoalustan koirien häkin siirtämistä helpottamaan. Se olikin tuiki tarpeellinen, häkkimme on aika suuri, siihen kun tarvittaessa on mahduttava kolmekin koiraa:). Vetoalusta helpotti huomattavasti näyttelyalueelle menemistä ja siellä olemista. Yksin on aika työlästä "roudata" kahta elämäniloa täynnä olevaa koiraa (snautseria), häkkiä ym. tuikitarpeellista tavaraa.
Matka lautalla meni rattoisasti. Meitähän oli iso porukka liikkeellä, peräti 11 Helin kasvattikoiraa, emäntineen ja isäntineen!
Majoituimme hotelliin Tallinnan keskustaan, lähelle näyttelyaluetta, Kalevi Stadionia, joka osoittautui erittäin miellyttäväksi ja toimivaksi paikaksi näinkin isoille näyttelyille.
Lauantai aamuna lähdimme jo hyvissä ajoin näyttelypaikalle. Pystyttelimme telttoja ja rakentelimme muutenkin leirin viihtyisäksi. Tiesimme, että päivästä tulee pitkä ja jännittävä:)

Quellan aika mennä kehään tuli pentumaisen itseoikeutetusti ensimmäisenä. Tuomari tykkäsi erittäin paljon Quellan rakenteesta..ja liikkeestä, sen minkä nyt näki, neiti kun tykkäsi kehässä juostessa ottaa sen hieman leikin (hyppimisen) kannalta. ROP pennun tittelihän siitä seurasi!


Pomon vuoro mennä kehään tuli heti Quellan jälkeen. Tuomari toki tykkäsi Pomon rakenteesta ja arvostelussa korosti urokselle rodunomaista päätä ja ilmettä. Moitetta Pomo sai väristään, turkki kun on vielä hieman kirjava ja tummahko. Pomo sai EH:n, hyvähän sekin!
Päivä oli upea! Porukkamme viihtyi loistavasti..välillä oli pettymyksiä mutta hetken päästä taas iloitsimme jonkun Ferdinan snautserin huimasta menestyksestä! Niistä upeista hetkistä löytyy lisää Helin, kasvattajamme sivuilta, joihin löytyy täältäkin linkki.

Sunnuntai aamuna legioonamme lähti jo aikaisin näyttelyalueelle. Kyseessä oli snautsereiden erikoisnäyttely ja kehät alkoivat jo klo 9.00.
Tuomarina toimi Katrin Lahi. Quella oli jälleen kehässä ensimmäisenä. Tuomari tykkäsi, ja antoi ROP:in!


Arvostelussa oli mm. Erittäin hyvä tyyppi. Ikäisekseen hyvä ja vahva. Harmooninen. Erittäin kaunis pää. Puhtaat linjat. Kaula tarpeeksi pitkä. Kroppa hyvin kompakti. Etukulmat hyvät ja hieman heikot takaa. liikkeessä takajalkojen tulisi mennä voimakkaammin taakse. Hyvä turkki ja temperamentti!

Quella pääsikin siten kilpailemaan Kilpailun parhaan pennun tittelistä. Jännitystä oli ilmassa kehään mentäessä mutta tuomari tykkäsi Quellasta ja sijoitti ensimmäiseksi! Mainitsi vielä että pentu on hymyileväinen:)

Pomon vuoro mennä kehään tuli jälleen välittömästi Quellan jälkeen. Tuomari antoi EH:n. Arvostelussa oli mm. Erittäin hyvä tyyppi ja koko. Hyvä kompakti koira. Pää erittäin urosmainen. Tarpeeksi pitkä kaula. Etukulmat hyvät. Takakulmat hieman heikot.
Pomon osalta kisat menivät hyvänä harjoitteluna:)

Nyt rentoudumme..niin ja harjoittelemme tulevaa viikonloppua jo suunnitellen. Lauantaina suuntaamme Porvooseen, erikoinäyttelyyn ja lauantaina on vuorossa Orivesi. Jeah, kerrankin selviämme lyhyellä ajomatkalla!

Menneestä viikonlopusta kiitos kaikille kanssamatkaajille!!

2 kommenttia:

  1. Superonnittelut Quellalle upeasta menestyksestä!

    t: Siru-sisko & Päivi

    PS. Hauska nähdä teitä "livenä" tulevana viikonloppuna! Toivottavasti Quella näyttää hyvää esimerkkiä noviisi-Sirulle ; )

    VastaaPoista
  2. Rico-veli + tukijoukot lähettää myös valtavat Onnittelut vielä tätäkin kautta Quella-siskolle loistavasta viikonlopusta ja lauantaina nähdään! :)

    VastaaPoista