sunnuntai 22. elokuuta 2010

Syksyn ensimerkkejä

Helteinen kesä on toivottavasti nyt pikkuhiljaa ohi! Snautserilaumassa on ollut välillä tukalankin tuntuista, öisinkin kun lämpötilat pysyttelivät liki + 30 asteessa. Yöt olivat monesti levottomia, aina joku koirista oli lopen kyllästynyt kuumuuteen.

liki päivittäiseksi rutiiniksi muodostuikin uintiretket jotka tuntuivat olevan varsinkin Napolle "elinehto".
Pomo on selvästi arin ollut menemään syviin vesiin, lähinnä on tykännyt kahlailla rantavedessä Quellan ja Napon tehdessä pidempiäkin uintilenkkejä.

Kesä on mennyt muutoinkin rauhallisissa merkeissä. Muutamaan otteeseen on koiruudet päässeet Tampereelle kotihoitoon tai Tiinalle Pyyhkäyksen Pilttuuseen, mukavaan jämsäläiseen koirahoitolaan, missä lauma selkeestikin viihtyy:)


Quellan ensimmäinen juoksuaikakin on saatu kunnialla ohi. Pelastavaksi avuksi saimme "Kangasalan mummun", joka mielellään otti tytön kaverikseen..turvaan pojilta. Ilmeisesti jatkossakin saamme hankalan tilanteen ratkaistua vastaavalla tavalla, senverran mummu itki ja ikävöi Quellan lähdettyä kotiin. Olimme positiivisesti yllättyneitä kuinka hyvin Quella sopeutui kerrostaloasumiseen. Ei ollut minkäänlaista turhaa haukkumista, vaikka uudenlaisia ääniä varmasti oli paljon verrattuna omakotitaloasumiseen. oli helppo tehdä johtopäätös, että Quella on rodunomaisesti reipas, rohkea ja peloton, tasapainoinen narttu:)

Tänään sunnuntaiaamuna tuli todistettua jokaisen lauman jäsenen kohdalla vastaavat luonteenpiirteet..
Aamulenkillä ollessamme koirat havahtuivat metsänreunassa lymyileviin kahteen supikoiraan. Veto oli hihnanpäissä niin yllättävä ja voimakas, että Piken piti päästää hihnat irti, muutoin olisi käynyt huonosti..eli ojaan olisin kaatunut, koirien loikattua ojan yli.
Meteli oli hurja koirien riekkuessa ja piirittäessä supikoiraa. Toinen niistä pääsi livahtamaan pakoon, mutta piiritykseen jääneen kohtalo oli karu! Pomo näytti saalistajan viettinsä ja sai tiukan otteen supikoiran kurkusta ja episodi oli sitä myötä valmis.
Toki elämä kolmen snautserin kanssa on jatkuvasti yllätyksiä täynnä, mutta tämä oli taas aivan uutta ja aika hurjaakin!
Ohessa muutama kuva tilanteesta ja uhriksi jääneestä supikoirasta..

Koirien turkit on päässeet kasvamaan kesänaikana nyppimiskuntoon.Varsinkin Quellan turkki on todella leijonanharjan mittainen. Viimeviikolla Napon turkki nypittiin ja tulevalla viikolla on vuorossa neidin karvapeite. Pomon turkki on kasvanut huomattavasti hitaammin kun kahden edellämainitun, kaikkihan on vimeksi nypitty samoihin aikoihin, muutaman viikon sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti